Llojet e bisedave që nuk guxoni t’i bëni përmes telefonit
WOW

Llojet e bisedave që nuk guxoni t’i bëni përmes telefonit

05 Shkurt 2018 | 9:09

Mesazhet mund të shkaktojnë keqkuptime dhe kjo ju vë në një pozicion të keq, pasi nuk mund të kuptoni qëllimin pas fjalëve të shkruara.

Psikologët rekomandojnë që disa gjëra nuk duhet diskutuar përmes telefonit, transmeton KosovaPress.

1. Ndërprerja e lidhjes së dashurisë

Pavarësisht nëse është një lidhje e gjatë ose e shkurtër, thjesht nuk është e përshtatshme për të ndërprerë mesazhet. Ne duhet të bëjmë këto lloj bisedash ballë për ballë, dhe jo përmes bisedave telefonike.

2. Grindja

Tregoni partnerit tuaj që ju do të vazhdoni diskutimin kur të vini në shtëpi ose të organizoni një takim. Mesazhet me SMS mund të shkaktojnë keqkuptime dhe kjo ju vë në një pozicion të keq, pasi nuk mund të kuptoni qëllimin pas fjalëve të shkruara. Shikimi i fytyrës së partnerit dhe dëgjimi i zërit të tij nxit sekretimin e hormoneve që ngrenë gjendjen shpirtërore dhe ju ndihmojnë të relaksoheni dhe ju do të jeni më lehtë të pajtoheni.

3. Lajmi i keq apo i trishtuar

Këto gjëra serioze jo vetëm që nuk duhet të bëhen me mesazhe, pasi asnjëherë nuk e di se çfarë bën një person në atë moment dhe ndoshta nuk janë në një pozitë apo situatë në të cilën mund të marrin një lajm të tillë.

4. Diskutimi i informacionit të ndjeshëm dhe privat

Shmangni dërgimin e ndonjë informacioni personal, financiar, shëndetësor ose ndonjë informacioni tjetër të ndjeshëm ose privat në mesazhet SMS.

Më të lexuarat

Tribuna

Email