Freudenberg, qyteti përrallor
WOW

Freudenberg, qyteti përrallor

06 Shkurt 2017 | 15:53

Ky përshkrim i tillë nuk ofron diçka të jashtëzakonshme, mirëpo ka diçka që e bën unik në botë.

“Alter Flecken” quhet lagjia e vjetër e cila përbëhet nga 50 shtëpi të drurit, e të cilat nga pamja janë identike.

Ato datojnë qysh nga shekulli i 17-të prej kohës kur ishin ri-ndërtuar pasi që një zjarr e kishte gëlltitur pothuajse tërë këtë pjesë.

Për shkak të ndërtesave, klimës së butë dhe natyrës së mrekullueshme, turizmi në Freudenberg është shumë i zhvilluar. /GazetaTribuna

Më të lexuarat

Tribuna

Email