Opinionet

Dy përgjigje që duhet të japë shteti i Kosovës

Shkruan: Rexhep Qosja Përgjigjja e parë Me politikën e saj, me sjelljet e saj, me deklarimet e saj udhëheqja politike e shtetërore e Kosovës dhe populli shqiptar i Kosovës e...

23 Prill 2017 | 16:38

Errësira brenda vatrave të dijës !!!

Shkruan: Faton Fetahu Studentë me diploma por pa studiuar, profesorë me master e doktoratura të blera (fjala është për disa jo për të gjithë). Fjala “cilësi” ka mbetur vetëm formalitet,...

22 Prill 2017 | 0:18

Seremb Gjergji: Zgjedhjet e Reja dhe Gjykata Speciale

“Do të mbani pergjegjësi njësoi, si me zgjedhje, si pa to”, u tha ndihmës sekretari amerikan i shtetit Hoyt Yee, gjatë qendrimit në Prishtinë. Çka ështe përgjegjësia? Me pak fjalë:...

21 Prill 2017 | 20:21

Erdogani i mori të gjitha-Seda Serdar

Presidenti Erdogan mori gjithçka që deshi, por jo në një fitore plebishitare. Shumë pyetje nuk kanë marrë përgjigje kur AKP nxiton të kremtojë fitoren. Sezoni i votimit kaloi apo vetëm...

18 Prill 2017 | 13:29

Manipulimi i qytetarëve si shpëtim politik

Shkruan: Fitore Ajeti Qeveritarët tanë kanë filluar një fushatë të hershme elektorale, duke shfrytëzuar paratë e qytetarëve. Asnjëherë këta nuk e ndalin luksin, shëtitjet, darkat e drekat e shtrenjta, jetën...

16 Prill 2017 | 12:32

Lufta Nacional Çlirimtare – apo Lufta internacionale Pushtuese për shqiptaret ?

Periudha e kthesave te mëdha te popujve në mbarim te luftës se dytë botëore 1945 ishte me tragjedi te mëdha për shumë popuj në veçanti për shqiptarët . Meqë komunistet...

13 Prill 2017 | 13:03

Dhjetë hapat urgjentë që duhet të ndërmarrë qeveria në arsim- Albano Zhapaj

Nga Dr. Albano ZHAPAJ Sot më tepër se kurrë, kur publikisht është kuptuar dhe pranuar dështimi i së arshtuquajturës “Rilindje në Arsim” si pjesë e pandarë e modelit të dështuar...

13 Prill 2017 | 11:50

Kundërshtarët në arrati, ndërsa Erdogan konsolidon pushtetin e tij personal-Nga PATRIK KINGSLEJ

Pjesëtarët e lëvizjes fetare të Gylen këmbëngulin se janë të pafajshëm dhe nuk kanë asnjë lidhje me tentativën e grushtit të shtetit kundër Presidentit të Turqisë, Rexhep Tajjip Erdogan, por...

13 Prill 2017 | 11:17

Uji po shterret, politikanët po na fundosin

Shkruan: Fitore Ajeti Qeveritarët tanë kanë filluar një fushatë të hershme elektorale, duke shfrytëzuar paratë e qytetarëve. Asnjëherë këta nuk e ndalin luksin, shëtitjet, darkat e drekat e shtrenjta, jetën...

10 Prill 2017 | 12:01

Tribuna