​Shenjat paralajmëruese të dehidratimit
Lifestyle

​Shenjat paralajmëruese të dehidratimit

01 Gushtë 2017 | 13:34

Studime të ndryshme sugjerojnë se njeriu gjatë periudhës së verës duhet të pi së paku tetë gota ujë në ditë.

Sipas këtyre studimeve, një gjë e tillë varet nga mosha, pesha, gjinia dhe kërkesat për lëngjet.

Nëse keni ndonjërën nga shenjat e mëposhtme, atëherë me siguri se ju jeni dehidruar:

-Goja juaj është shumë e tharë dhe fryma mban erë të rëndë

-Lëkura është e tharë

-Skuqje, dhimbje, tharje sysh

-Urina ka ngjyrë të errët

-Keni probleme me aparatin tretës, probleme me jashtëqitje

-Përjetoni dhimbje kyçesh

-Marramendje dhe lodhje

Më të lexuarat

Tribuna

Email