Veliu thumbon Bulliqin në përvjetorin e 27 të Degës së LDK-së në Podujevë
Lajme

Veliu thumbon Bulliqin në përvjetorin e 27 të Degës së LDK-së në Podujevë

18 Mars 2017 | 14:14

Kryetari i Degës së LDK-së në Podujevë, Agim Veliu përderisa ka folur për të arriturat dhe ngecjet e Qeverisë ka thumbuar anëtarn e LDK-së i cili ishte i pranishëm në manifestimin e kësaj dege në Podujevë, njofton Llapi.info.

Ani pse përballë ishte edhe Shejtim Bulliqin, Veliu tha se mosratifikimi i demarkacionit sipas tij është i motivuar nga lufta për pushtet dhe me arsye të tjera të cilat nuk i përmendi.

“Por jo të gjithaplanifikimet në programin e qeverisë kanë përparuar mirë me cilësinë e kërkuar. Pengesat janë të ndryshme si për nga natyra ashtu edhe për nga motivet. Përmbushja e kritereve për liberalizimin e vizave, asociacioni i komunave me shumicë serbe, obligime këto ligjore ndërkobëtare kanë krijuar situata të rënda e bllokuese në kuvendin e republikës dhe imazh të keq për vendin dhe demokracinë. Demarkacioni me Malin e zi mos ratifikimi nga Kuvendi i motivuar nga lufta për pushtet dhe arsye tjera nga deputetë të caktuar dhe deputetëve të komunitetit serb janë bërë shkaku i mosdhënjes së liberalizimit të vizave.” tha Veliu.

Më tej ai ka folur edhe për shëndrrimin e FSK-së në ushtri sipas të cilit duhet të bëhet në partneritet strategjik që duhet ruajtur.

“Edhe cështja e shëndrrimit të FSK=së në ushtri tash së fundmi ka dalur problematike për faktin e rrugës që duhet ndjekur dhe partneritetit strategjik që duhet truajtur. Në këtë dianmikë zhvillimesh po dëshmon maturi e përgjegjësi në institucionet në partnerët në koalicion dhe në bashkëpunim me SHBA NATO dhe BE.”, tha ai.

Pjesmarrës në këtë manifestim janë edhe figura të larta të kësaj partie.

Më të lexuarat

Tribuna

Email