Zyrtare: Themelohet teatri i Preshevës
Kulturë

Zyrtare: Themelohet teatri i Preshevës

09 Tetor 2017 | 8:19

Iniciativa për themelimin e teatrit të Preshevës ishte një nga pikat e rendit të ditës në mbledhjen e parë të organit të përkohshëm në komunën e Preshevës.

Këtë njoftim e bënë vet aktorët Preshevarë në profilet e tyre në facebook të cilët shkruan:

Ditë historike për Preshevën.Për herë të parë themelohet teatri profesionist.

Deri sa po mbanim provat e komedisë “Maratonistët” nën regji të Kastriot Saqipit morëm lajmin më të mirë që ekziston që Presheva po bëhet me teater, vend ku na takon të jemi .

Lirisht mund të them se kjo është dita më veçantë për gjithë qytatarët e Preshevës e në veçanti për aktorët.

Tani edhe ne komuniteti Artistik më në fund do ta kemi shtëpinë tonë të shumë pritur “TEATËR” Urimee dhe ta gëzojm së bashku…, shkruajnë aktorër Preshevarë.

Më të lexuarat

Tribuna

Email