Haggis: Po të ishte film Kosova do të kishte emrin “KAOS” (Video)
Kulturë

Haggis: Po të ishte film Kosova do të kishte emrin “KAOS” (Video)

21 Korrik 2017 | 12:24

Nëse Kosova do të ishte një film, emrin do ta kishte “Kaos”. Thotë kështu film-bërësi Paul Haggis, i cili thotë se Kosova i përngjan me New York- un që ai e pëlqen shumë.

“ Nuk e di, mendoj se ka shumë kaos këtu por edhe madhështi dhe gjëra të veçanta në këtë kaos. Më përngjan me New York-un i cili më pëlqen shumë. Ka një bashkëveprim ndërjmet këtij kaosi i cili shkakton grindje, mosmarrëveshje, por gjithashtu një kaos që bashkon njerëz, lidhje të veçanta, të pa-zakonshme. Mendoj se “kaosi” do të ishte emri i duhur.” Ka thënë Haggis

Njihet si një producent, scenarist dhe regjisor shumë i suksesshëm në Holywood.
Dy projektet e tij filmike në vitin 2004 rrëmbyen disa nga çmimet më të rëndësishme të akademisë së filmit më të famshme në botë.
Po flasim për Paul Haggis, njeriut që “Oscar” i ndau 4 cmime për filmin “Million Dollar Baby” dhe 3 të tjera për “Crash” .
Në një intervistë ekskluzive për Tribuna Channel, Haggis shpalosi shumë nga përvojat e tij në botën e filmit.
Haggis që karrierën e tij e nisi vitin 1975, pranon se edhe pas 42 vjet karrierë, përballet me vështirësi njësoj sikur film-bërësit e rinjë.
I pyetur nëse mund të bëj një krahasim mes Paulit kur nisi të shkruaj për herë të parë dhe Paulit të suksesshëm, ai u shpreh kështu:

Ekskluzivisht për Tribuna Channel flet Paul Haggis, fitues i dy çmimeve Oscar Nëse Kosova do të ishte film, si do ta quante ai;Me çfarë sfida përballet edhe pas 42 vjet karrierë si film-bërës;Çka mendon ai për Prishtinën dhe artistët kosovarë;Këto dhe shumë të tjera i mësoni nga biseda që Vjosa Selmani ka bërë me regjisorin, skenaristin dhe producentin Paul HaggisVjosa Selmani

Posted by Mëngjesi në Tribunë on Thursday, July 20, 2017

Më të lexuarat

Tribuna

Email