Ekonomi

Mundësitë për investime në Kosovë prezantohen në Londër

03 Nëndor 2016 | 15:03

Në Londër të Britanisë së Madhe po mbahet Forumi për Investime dhe Tregti Kosovë-Britani e Madhe-ShBA, organizuar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, përkatësisht Agjencia për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA), njofton kumtesa ministrore.

Në këtë Forum, ku po prezantohen mundësitë e shumta për investime që ofron Kosova për investitorët e britanikë, amerikanë dhe për investitorët e shteteve të tjera, po marrin pjesë përfaqësues të lartë qeveritarë të udhëhequr nga kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa; ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruari O’Connell dhe ai i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Greg Delawie.

Në fjalën e saj para të pranishmëve, ministrja Bajrami foli për procesin e reformave që ka ndërmarrë Kosova në funksion të përmirësimit të ambientit të të bërit biznes. Ajo tha se Kosova ka bërë përparime të mëdha në këtë drejtim, si në aspektin e ndërtimit të një legjislacioni modern ashtu edhe në përmirësimin e mjaft indikatorëve tjerë të rëndësishëm, si eliminimi i barrierave administrative, përmirësimi i infrastrukturës, ofrimi i iniciativave të ndryshme, etj.

Këto reforma, tha ministrja, janë konfirmuar edhe nga Raporti i fundit i Bankës Botërore i cili e ka nxjerrë Kosovën në vendin e 60 në nivel global sa i përket lehtësisë së të bërit biznes.

Besian Mustafa, drejtor i agjencisë KIESA prezantoi mundësitë që ofron Kosova për investime nga sektorë të ndryshëm industrialë, ndërsa ministrat Avdullah Hoti, Blerand Stavileci dhe Memli Krasniqi, prezantuan projektet investive që mbulohen nga resorët që ata drejtojnë./Gazeta Tribuna

Më të lexuarat

Tribuna

Email