Tensione në Kuvend, ‘kacafytje’ mes VMRO-së dhe Talat Xhaferit
Rajon - Botë

Tensione në Kuvend, ‘kacafytje’ mes VMRO-së dhe Talat Xhaferit

13 Shtator 2017 | 15:35

Tensione ne Kuvend mes deputeteve te VMRO dhe kryeparlamentarit Talat Xhaferit.

Nderkohe paraprakisht deputeti i kesaj partie reagoi kunder shqipes.

“Ligjin të cilin LSDM-ja dhe partitë shqiptare e kanë propozuar, në këtë formë siç është, vendin do ta çojë në dygjuhësi të plotë, gjë që do të shkaktojë më vonë edhe federalizimin e Republikës së Maqedonisë. Ky ligj nuk është kushtetues”, kështu është shprehur, sot, deputeti i VMRO-DPMNE-së, Antonio Milloshoski në Komisionin për sistem politik dhe marrëdhënie në mes bashkësive etnike, ku po diskutohet për Ligjin për përdorimin e gjuhëve.

Ai poashtu ka përkujtuar se politikanët shqiptarë, Ali Ahmeti dhe Arben Xhaferi, pas nënshkrimit të marrëveshjes kornizë, kanë deklaruar se ata nuk arritën të bëjnë dygjuhësinë, sepse nuk mundën që ta ndryshojnë kushtetutën.

Më të lexuarat

Tribuna

Email