Shqiptarët më optimistët rreth BE-së, serbët më euroskeptikët
Rajon - Botë

Shqiptarët më optimistët rreth BE-së, serbët më euroskeptikët

11 Janar 2018 | 21:37

Kosova dhe Shqipëria janë vendet më optimiste sa i përket hyrjes në Bashkimin Evropian, ndërsa serbët janë më euroskeptikët në Ballkan, tregon një studim i kryer nga programi i Bashkimit Evropian Horizon 2020.

Më së paku frikë se BE do të kërcënojë identitetin kulturor dhe ekonominë janë të anketuarit nga Kosova dhe Shqipëria, derisa 50 për qind e serbëve konsiderojnë se hyrja në BE rrezikon ekonominë dhe kulturën e tyre.

Nga ana tjetër, malazezët të cilët janë më afër hyrjes në BE, janë po ashtu skeptikë.

Qëndrime të ngjashme kanë edhe Maqedonia dhe Bosnja e Hercegovina.

Më të lexuarat

Tribuna

Email