Francë: Protesta të mëdha për shkak të reformave për ligjin e punës
Rajon - Botë

Francë: Protesta të mëdha për shkak të reformave për ligjin e punës

12 Shtator 2017 | 14:36

Në gjithë Francën sot do të mbahen protesta kundër reformave të ligjit për punën, të cilin planifikon ta miratojë presidenti i vendit, Emmanuel Macron.

Njëra nga sindikatat më të mëdha në Francë, Konfederata e përgjithshme e punës (CTG), u ka bërë thirrje 4.000 anëtarëve të saj për grevë, derisa njëkohësisht të punësuarit në hekurudha, shërbime publike dhe studentët janë ftuar që të protestojnë rrugëve të Parisit, Marsejës dhe Tuluzit.

Më të lexuarat

Tribuna

Email