Dënohet përdorimi i majmunëve në studimin e gazrave të naftës
Auto-tech

Dënohet përdorimi i majmunëve në studimin e gazrave të naftës

29 Janar 2018 | 20:42
Prodhuesit gjermanë të makinave tashmë janë goditur nga një skandal mbi mashtrimin në testet e gazrave të naftës.
Ata kanë dënuar eksperimentet e financuara nga prodhuesit e makinave gjermane në të cilën njerëzit dhe majmunët thithin tymrat e shkarkimit të naftës.

Mediat gjermane thonë se nga hulumtimi për ndikimin e saj në shëndet është bërë nga EUGT, në një trup të njëriut. E gjithë kjo është financuar nga market Volkswagen, Daimler dhe BMW.

Politikani social demokrat Stephan Weil, anëtar I jurisë nga marka VW e quajti këtë studim “ Absurd dhe aspak i vërtetë”

Daimler gjithashtu i dënoi ata. VW është përfshirë në një skandal në lidhje me softuerin që ka dhënë të dhëna të rreme të shkarkimit të naftës

Të mërkurën, New York Times raportoi se hulumtimi e EUGT u hartua për të kundërshtuar një vendim të vitit 2012 nga organizata botërore e shëndetësisë për ta klasifikuar shkarkimin e naftës si kancerogjen.

Në vitin 2014 EUGT kishte ekspozuar 10 majmunë duke thithur tymrat e naftës, nga një veturë Wolkswagen, në një laborator në New Mexico. Ndërsa gjatë javës se kaluar një gazeta lokale gjermane “Stuttgarter Zeitung” raportoi se 19 femra dhe mashkuj i janë nënshtruar këtij ekperimenti, duke thithur tym nafte.

Më të lexuarat

Tribuna

Email